sport

Horner pozvao momčadi da odbace ‘peraje’

Red Bullov šef, Christian Horner, pozvao je šefove ostalih momčadi da prodiskutiraju o mogućem odbacivanju tzv. shark finova ili ‘peraja’ na bolidima.

Novi aerodinamički pravilnik trebao je bolide učiniti agresivnijim, a moramo priznati kako je donekle i ispunio svoju zadaću. Međutim, momčadi su se odlučile vratiti ‘peraje’ koje sada stoje kao ‘trn u oku’ svakom obožavatelju Formule 1.

Nedavno je i sportski direktor, Ross Brawn, rekao kako se želi riješiti ružnih aerodinamičkih rješenja uključujući peraje i T-krila.

Ipak, Horner se nada da će se momčadi riješiti toga puno ranije. Pozvao je šefove da se dogovore kako bi shark fin zabranili već prije VN Australije.

“Možda ima još uvijek vremena da se pozabavimo ovime jer je šteta da to odstupa od estetike cijelog bolida. Svi bi bili pogođeni na isti način. Bilo bi lijepo kada bi se toga riješili. Međutim, mislim da su bolidi napravili korak naprijed. Puno su brži, naši vozači se ne žale na probleme u praćenju drugi bolida pa mislim da neće biti utjecaja na samo utrkivanje,” rekao je Horner.

Odbacivanje peraja zahtjeva jednoglasnu odluku svih momčadi. Horner vjeruje da bi odluka trebala biti donesena u duhu najboljeg interesa za sport, a ne za pojedinačni pogled na stvar.

“Moramo biti osjetljivi. Svaki aerodinamičar u svakoj momčadi Formule 1 bi se sigurno suprotstavio tome, uključujući i našeg. Tvrdili bi da peraje trebaju ostati. Međutim, ako pogledamo širu sliku i estetiku Formule 1, bilo bi ispravno riješiti ih se,” dodao je Britanac.

Izvor: GP1.hr