sport

Horner: Ricciardo je jedan od najboljih

By Vedran Kristić

Daniel Ricciardo, Red Bull media

Christian Horner vjeruje da je Daniel Ricciardo nakon impresivnog starta u svojoj novoj momčadi već dokazao da je jedan od najboljih vozača Formule 1. Australac je jednu godinu proveo u HRT-u te još dvije u Toro Rossu prije dolaska na mjesto Marka Webbera u Red Bullu, ali se nije dao obeshrabriti pored svjetskog prvaka Sebastiana Vettela. Nakon Danielove vožnje u Bahreinu, Horner vjeruje da više nema nikakvih sumnji oko toga može li se Ricciardo boriti za pobjedu ove sezone.

“Bio je sjajan. Od prvog treninga u Australiji vozi vrlo dobro, uživa i uvijek je nasmijan, bilo da su stvari za njega dobre ili ne. Ako je itko imao ikakvih pitanja oko mogućnosti njegovog probijanja prema naprijed, sada je pokazao da je među najboljima.”

Prije ove sezone, Danielov najbolji rezultat bilo je sedmo mjesto, ali Horner misli da je Ricciardo dokaz da rezultati sami za sebe nisu najbolji pokazatelj talenta vozača u donjem dijelu poretka.

“To nam pokazuje koliko je ponekad teško procijeniti vozače u nekonkurentnim bolidima. On je iskoristio svoju šansu i sada zbilja izvlači najviše iz toga. Ponekad oprema prikrije potencijal vozača. Znali smo da je dobar po onomu što smo vidjeli na testiranjima i u simulatoru, ali koliko dobar, nismo bili potpuno sigurni. Ali sada je pokazao da je među najboljima.”

Izvor: GP1.hr