sport

Hulkenberg: Force India može zadržati momentum

Nico Hulkenberg, Force India media

Ekipa iz Silverstonea je tri puta do sada osvojila bodove s oba vozača a Nico Hulkenberg je u sve četiri ovogodišnje utrke bio među prvom šestoricom. Trenutno je četvrti u poretku vozača, dok je Force India treća u konstruktorskom poretku. Nijemac je uvjeren da se dobra forma momčadi može nastaviti.

“Početkom godine, iz momčadi su rekli da žele napredovati u odnosu na prošlu godinu a do sada sve ide po planu. Imamo 54 boda iz četiri utrke i treći smo u poretku. Dug je put pred nama ali vjerujem da možemo zadržati momentum. Nova pravila su promijenila poredak momčadi. Mislim da nam je to dalo šansu da budemo konkurentniji. Momčad se dosta žrtvovala prošle godine kako bi se koncentrirali na 2014. i mislim da se to pokazalo pametnom odlukom”, rekao je Hulkenberg za The Economic Times.

Sergio Perez je u Bahreinu završio na postolju. To je Hulkenbergov cilj ove sezone, iako vjeruje da je važnije konstantno osvajati bodove.

“To je definitivno cilj, ali najvažnija je konstantnost tijekom godine i osvajanje bodova na svakoj utrci. U tvornici rade naporno kako bi poboljšali bolid. Imali smo neke aerodinamičke dodatke u Shanghaiju, a planu nam je još nekoliko za Barcelonu.”

Izvor: GP1.hr