sport

Hülkenberg pred prelaskom u Renault

Nico Hülkenberg je vrlo blizu prelaska u Renaultovu F1 ekipu, tvrdi britanski Autosport.

Premda je 29-godišnji Nijemac vezan ugovorom za Force Indiju još i u 2017., u njemu postoje, tvrde izvori, klauzule koje mu omogućavaju da tu ekipu napusti i prije formalnog isteka ugovora. Trenutno sve zainteresirane strane ˝češljaju˝ te klauzule, osobito onu koja se tiče isplata financijskih naknada Hülkenbergu. Sve isplate nisu obavljene prema dogovoru, tvrdi se, što Hülkenbergu daje slobodne ruke za transfer u Renault.

Oba vozača Force Indije bila su tijekom ove sezone vezana uz priče o prelasku u Renault. Sergio Perez, međutim, prošlog je tjedna konačno potpisao aneks ugovora za još jednu sezonu. Također, uz transfer u Renault spominjalo se i ime Carlos Sainza, no nakon Suzuke je Carlos senior potvrdio da je Red Bull zapravo blokirao pregovore o odlasku njegovog sina u Renault (u zamjenu za povoljniju kupnju Renaultovih motora za ekipu Toro Rosso iduće sezone, budući da se na usluge talentiranog 22-godišnjeg Španjolca računa dugoročno.

Iz Renaulta su nekoliko puta ove sezone naglasili kako su u potrazi za iskusnim F1 vozačem koji bi predvodio njihovu operaciju u godinama što dolaze. Hülkenberg savršeno odgovara tim potrebama: u Formuli 1 je debitirao 2010. s Williamsom i do sada je odvezao 111 GP utrka.

Vjeruje se da je Hülkenbergu Renault ponudio ugovor na dvije sezone, s dvostranom opcijom za treću i dalje. Iz Renaulta su neslužbeno potvrdili kako se nadaju da bi cijeli transfer mogao biti oficijelno obznanjen prije iduće F1 utrke u američkom Austinu.

Prečazak Hülkenberga u renault, naravno, otvara pitanje njegove zamjene u Force India-Mercedesu. Vozač Manora Pascal Wehrlein, vozač kojem Mercedes plaća angažman u maloj engleskoj ekipi, trenutno je favorit za to mjesto.

Izvor: GP1.hr