sport

Hulkenberg u pregovorima s Alfom

Nakon što je potvrđeno da će sljedeće sezone Hülkenbergovo mjesto zauzeti Esteban Ocon, njemački vozač izjavljuje kako je u pregovorima s Alfom oko mjesta u njihovim redovima. Jedna od opcija je bila i Haas, no momčad je odlučila zadržati Romaina Grosjeana na još barem jednu sezonu.

Čini se kako Nico ima prilične šanse doći u momčad Alfe s obzirom na to da njezin šef Fred Vasseur nadgleda njegovu karijeru još od nastupa u seriji GP2. Antonio Giovinazzi će morati puno toga pokazati do kraja sezone ako želi zadržati mjesto. Nico kaže kako su pregovori s Alfom prilično razuman razvoj događaja s obzirom na popunjenost mjesta u preostalim momčadima za sljedeću sezonu.

“Prilično je jasno da razgovaram s njima. Vidjet ću kamo će nas to odvesti,” rekao je Nico.

Što se tiče Giovinazzija, mladom Talijanu na ruku ide Alfina povezanost s Ferrarijem. Premda je pokazao solidnu formu u drugom dijelu sezone i čak neko vrijeme vodio na VN Singapura, Antoniju ipak mjesto nije osigurano. Vasseur je u Japanu pokušao razjasniti situaciju.

“Odlučit ćemo prilično brzo. No, iskreno, ako pogledate formu Antonija zadnjih nekoliko utrka, vidite da je u snažnoj formi. Popravlja se i vjerujem u njega,” kaže Vasseur.

Alfa predstavlja posljednju šansu za Hülkenberga. Nijemac je naglasio kako ne dolazi u obzir da se vrati u Williams, desetljeće nakon debija za tu momčad.

“Nema govora da se vraćam tamo. Dobra su momčad i tamo sam debitirao 2010.. Čak i prije toga jer sam vozio kao test vozač. Ali ne smatram da sam prikladna osoba za njih sada,” dodaje Hulkenberg.

Izvor: GP1.hr