Vijesti

Hyundai osvojio prestižnu nagradu Red Dot Design

Hyundai Motor Company, svjetski najbrže rastući proizvođač automobila po vrijednosti marke, osvojio je prestižnu nagradu Red Dot Design, za “skulpturu u pokretu” (Sculpture in Motion), kinetičku skulpturu laserske svjetlosti, prikazanu na 2013 Milan Design Weeku, održanom u travnju.

Red Dot, jedna od najcjenjenijih svjetskih nagrada za dizajn, primio je 6800 prijava iz 43 zemlje, a nagrade su predstavljene prošli tjedan u Berlinu.

“Skulptura u pokretu” je umjetničko djelo, performance, koji na 1000 četvornih metara donosi osjetilno iskustvo Hyundaijeve nove “fluidic sculpture” filozofije dizajna koja se u posljednjih nekoliko godina primijenjuje na svim modelima te snažno pridonosi brzom porastu vrijednosti Hyundai branda.

Pokrenuta 2009. godine i prvi put viđena na modelima Sonata i ix35, dizajnerska filozofija “fluidic sculpture” crpi inspiraciju iz prirode i njenog svojstva kontinuirane prilagodbe i evolucije, a slijedit će  sve buduće Hyundai modele.

“Skulptura u pokretu” djelo je izrađeno od strane Hyundai Dizajn centra u suradnji s tvrtkom za interaktivni dizajn,  “WHITEvoid” . Hyundai Dizajn Centar trenutno radi na nastavku koji će biti prezentiran 2014.