Vijesti

Irv Gordon prešao 3 milijuna milja sa svojim Volvom

Irv Gordon i njegov Volvo 1800S iz 1966. godine, postigli su izvanredan rezultat – prešli su 3 milijuna milja (4.828.033 km), što odgovara obilasku zemlje čak 120 puta. Novi rekord postignut je u blizini sela Hope na autoputu Seward, južno od grada Anchorage na Aljasci – jedinoj preostaloj državi u kojoj Irv i njegov slavni automobil nisu bili zajedno.

U četiri sata poslije podne, 18 rujna, brojčanik je kliknuo na brojci od 3 milijuna milja i tako potvrdio da su Irv i njegov Volvo konačno dostigli davno najavljeni rekord.

“Dogodilo se to sasvim jednostavno. Lagano sam vozio i držao pogled na brojaču kilometara kako ne bih propustio taj izniman trenutak. Ali nije sve u samom postizanju ove magične brojke, već i u putovanjima koja su me dovela do ovog rekorda i iskustvima koja su ta putovanja pratila. Jednostavno sam uživao u vožnji i iskusio život kroz vlastiti automobil,” izjavio je umirovljeni učitelj Irv Gordon.

Za potrebe obaranja novog rekorda i simboličnog prelaska 3 milijuna milja, automobil je kamionom prevezen u Aljasku, a Irv ga je pratio u avionu. Nakon nekoliko dana vozanja kako bi se brojač približio magičnoj brojci, izabran je autoput koji vodi prema poluotoku Seward.

3.000.000 milja je nesumnjivo najveća kilometraža koju su zajedno postigli jedan automobil i jedan čovjek te je i službeno uvedena u Guinnessovu knjigu rekorda.

Tags: /