sport

Irvine: Leclerc je puno bolji vozač od Verstappena

Bivši vozač Ferrarija, Eddie Irvine smatra kako je Scuderijina nova zvijezda Charles Leclerc nesumnjivo “puno, puno bolji” vozač od Maxa Verstappena koji bi mu načelno gledajući, trebao biti jedan od najvećih rivala u godinama koje dolaze.

Charles Leclerc je svojim dolaskom u Formulu 1 ostvario zapažen napredak i uspon među glavne zvijezde na gridu, slično kao što je to svojevremeno učinio i Verstappen koji je netom po dolasku na veliku scenu prvo postao najmlađi vozač u povijesti Formule 1, a nedugo potom i najmlađi pobjednik.

Nadmetanja koja traju još iz vremena kada su nastupali u karting natjecanjima ponovno su se aktualizirala u Formuli 1 i to u nekoliko navrata vrlo blisko, za što je najbolji primjer ovogodišnje izdanje VN Austrije. Po pitanju rezultata u ovoj sezoni, ovaj je dvojac sličnih ostvarenja s po dvije pobjede s tim što je Monegašanin ostvario čak četiri najbolje startne pozicije dok Max trenutno ima samo onu jednu s VN Mađarske.

Upitan o predviđanju razvoja karijere dvije nadolazeće zvijezde bivši vozač Ferrarija, Eddie Irvine koji je bio član talijanske monmčadi od 1996. do 1999. kada je bio drugi vozač uz Michaela Schumachera, prokomentirao je kako u tom “dvoboju” ima jasnog favorita, a to je svakako Leclerc.

“Bez ikakve dileme, Leclerc je puno, puno bolji vozač od Verstappena.” započeo je viceprvak svijeta iz 1999.

“Leclerc je u ovoj sezoni ostvario četiri najbolje startne pozicije i šest ukupno iako nije imao najbolji bolid na gridu. Također, Verstappen i dalje nerijetko radi glupe pogreške iako je u Formuli 1 već nekoliko godina dok s druge strane Leclerc već sada nesumnjivo manje i rjeđe griješi.”

“Uz malo sreće, mogao je pobijediti i na više od dvije utrke iako nema najbolji bolid. To govori puno. Isto tako, u Monzi je njegovo utrkivanje s Hamiltonom, iako možda ne u potpunosti legalno, bilo čudesno. Charles je vrlo mudar i inteligentan i za mene je bez sumnje bolji vozač od Verstappena”. zaključio je Irvine.

Izvor: GP1.hr