Jeep / Testovi

Jeep Renegade

DSC07237Willys, vojno vozilo za opće namjene, postavio je temelje uspjeha marke Jeep i njegovi dizajnerski elementi ukomponirani su u svaki model od Drugog svjetskog rata do danas.

Jeep Renegade, svoj dizajn također temelji na ratnom modelu i donosi osvježenje i atraktivnost u kategoriju malih SUV-a. Dok drugi više-manje njeguju fluidne, da ne kažemo korejske dizajnerske linije i sliče jedan drugome, Jeep s ovim modelom pokazuje da je on sinonim za sve terenske automobile i tko hoće neka ga kopira, jer on ne treba kopirati nikoga. Renegade ima sva standardna obilježja marke, poput specifične prednje maske, ali i mnoštvo detalja koji naglašavaju bogatu i slavnu povijest. Stražnja svjetla asociraju na pomoćni metalni spremnik goriva koji se nalazio na stražnjoj strani prvog Willysa, a s detaljima povijesti se otišlo toliko daleko da je taj prvi model ducrtan i na staklima. Nešto što ne vdite na prvi pogled jer je dovoljno sitno, ali izaziva za istraživanje i pomno promatranje svakog dijela vozila u potrazi za novim, zgodnim detaljima.

Iako dugačak svega 4,23 m, što je kraće od prosječnog kompaktnog vozila, zahvaljujući ravnim površinama, možemo reći kutijastog oblika karoserije, Renegade nudi iznimno prostranu kabinu u kojoj imate dojam vožnje u daleko većem vozilu.

Poput eksterijera i interijer poziva na potragu za dizajnerskim elementima koji slave povijesni model, no ovdje se prvenstveno radi o bogato opremljenoj i luksuzno opremljenoj kabini u kojoj ćete rado boraviti i na duljim putovanjima.  Iako se ovdje radi o nevelikom vozilu, dojam je vožnje moćnog Jeepa i, kada izađete iz vozila, uvijek se iznenadite koliko je kompaktan. Da, iznutra velik, izvana malen.

Jeep Renegade dijeli platformu s Fiatovim modelima 500L i 500X i to je prvi Jeep u povijesti marke koji se proizvodi isključivo izvan Sjedinjenih američkih država.

Konstrukcija karoserije najmanjeg Jeepa u ponudi iznimno je čvrsta, zahvaljujući upotrebi čelika visoke čvrstoče u postotku od čak 70% te upotrebi aluminijskih i magnezijskih legura.

Jeep Active Drive, odnosno Jeep Active Drive Low sustav pogona na sve kotače, izdiže Renegade iznad konkurencije, a vozaču nudi jedinstveno iskustvo vožnje izvan asfalta.

ZF 9HP, deveterobrzinski automatski mjenjač zaslužan je za 16% manju potrošnju goriva u odnosu na usporedivi šesterobrzinski. Uz to, zahvaljujući gotovo neprimjetnoj izmjeni stupnjeva prijenosa, nudi izniman komfor vožnje.

Jeep Renegade, u kombinaciji s turbo diesel motorom, pogonom na sve kotače i automatskim mjenjačem je istinski SUV među Crossoverima, a za one kojima je izgled važniji od terenskih voznih svojstava postoje i modeli s pogonom samo na prednje kotače.

Upravo jedan takav smo isprobali, šminkerski, a ne za teren.

S pogonom na samo prednje kotače, Renegade je jednako atraktivan, obzirom da nema dizajnerskih promjena u odnosu na model s pogonom na sve kotače. U ovakvoj izvedbi je pravi gradski šminker i mamac za poglede. Dok mu nevelike dimenzije daju prednost u urbanim sredinama, njegova upotrebljivost i veličina kabinskog i prtljažnog prostora ga postavljaju ispred vozila tržišnog C segmenta, tzv. kompakata. Ako ga gledamo u tom kontekstu, onda mu pogon na sve kotače nije potreban pa Jeepova ponuda jedne i druge opcije ima potpuni smisao.

Testni model imao je benzisnki turbo motor zapremine 1,4 l i snage KS te Limited opremu, koja uključuje, između ostalog i kožna sjedala pa kad već spominjemo šminku, to je upravo to.

U vožnji se ponaša izrazito dobro i zaboravite da je to, s drugom opcijom pogona, istinski terenac. Ugodi vožnje doprinosi dobra zvučna izolacija, i izrazito mali šum vjetra pri većim brzinama, neuobičajen za takav, kutijasti tip karoserije.

S prosjekom od tek nešto više od 7 l na 100 km renegade s benzisnkim motorom stvarno nije potrošač, no razlika od svega par stotina kuna u odnosu na jednako opremljeni model s turbo diesel motorom snage 120 KS je znak da će se večina kupaca ipak odlučiti za diesel.

Kako bilo da bilo, Renegade je izvrstan automobil, a kupcima je dato dovoljno opcija na odabir.

Tags: /