sport

Jordan predlaže Sauberu da proda momčad

Peter Sauber i Monisha Kaltenborn, izvor: Sauber F1 media

Eddie Jordan pozvao je Petera Saubera da mu se pridruži te povuče iz Formule 1. Irac je svoju momčad (današnja Force India) prodao 2005. a sada je F1 ekspert za britansku televiziju. Za švicarski Blick je rekao da je prodaja momčadi ‘bila najbolja odluka njegove karijere jer je od tada uživao u svakom danu svog života’. Ranije je Blickov dopisnik Roger Benoit Sauberove ovogodišnje neprilike nazvao sramotnima jer se nakon utrke u Monaku Marussia pomakla ispred Saubera u poretku konstruktora.

“Sauber je u najvećoj krizi do sada. Uvijek sam navijao za njega jer je Peter najiskreniji čovjek u paddocku. Ne mogu to isto reći za sebe”, nasmijao se Jordan. “Došlo je do toga da ovako više ne mogu nastaviti. Prije nego što šteta bude veća najbolja solucija bi bila zaustaviti se i prodati ekipu. Nije mi drago što ovo moram reći ali Sauber više ne može nadoknaditi svoje nedostatke što se tiče financija, a i što se tiče motora također”, dodao je Jordan.

Na prodaju je navodno i Caterham a u Monaku je bilo priče da je potencijalni kupac bivši Benettonov i Renaultov šef Flavio Briatore. Međutim, Talijan je odbacio takve tvrdnje:

“Ono što je sigurno je to da ekipa gubi novac a ja nisam zainteresiran u kupovanje bilo koje momčadi koja gubi novac”, rekao je Briatore.

Caterhamov trenutni vlasnik, Tony Fernandes, tek treba odgovoriti na višestruke upite medija oko svoje situacije, nakon što je njegov nogometni klub QPR ušao u Premier ligu.

“U zaostatku sam s e-mailovima i porukama. Dobio sam tisuće čestitki. Ispričavam se na kašnjenju”, rekao je Fernandes.

Izvor: GP1.hr