sport

Kaltenborn: Ferrarijeva dominacija bila bi bolja za F1

Sauberova šefica , Monisha Kaltenborn, izjavila je da bi dominacija Ferrarija umjesto Mercedesa bila puno bolja za Formulu 1.

”Naravno da bi bilo najbolje kada bi se nekoliko momčadi borilo za naslov svjetskog prvaka,” rekla je Monisha.

Ističe da nije Mercedesova krivica što su savršeno pogodili sa novom pogonskom jedinicom nakon promjene pravila 2014.

”To je sve isključivo zbog vrhunske pogonske jedinice, ali isto tako i odličnog aerodinamičkog paketa. Ali nije dobro za sport kada postoji dominacija jedne momčadi. U slučaju da je Ferrari dominirao, mislim da to ne bi toliko škodilo ovom sportu. Ferrari ima jako puno navijača i broj gledatelja još uvijek bi bio velik.”

Ističe da ne vjeruje kako će se nešto promijeniti u F1 jer promjenom aerodinamičkih karakteristika bolida i novih širih guma, pravila za motor ostaju praktički ista. Isto tako sumnja da će nova pravila za sljedeću sezonu kojima je cilj F1 učinit spektakularnijom to uistinu i ostvariti.

”Sljedeća sezona je prilika svim momčadima s razvojnim potencijalom da dostignu Mercedes. Ali vrlo je vjerojatno da će proizvođačima motora trebati i do dvije godine da dostignu Mercedes. Činjenica je da će bolidi biti brži sljedeće sezone i teži za voziti, ali gledatelji to neće primjetiti. Da je razlika 10 do 15 sekundi u odnosu na ovu sezonu, to bi zasigurni primjetili, ali 5 do 6 sekundi je neprimjetno. Zabrinuta sam u vezi toga,” dodala je Kaltenborn.

Izvor: GP1.hr