sport

Kaltenborn: Nismo se nadali ovakvom startu u sezonu

By Vedran Kristić

Monisha Kaltenborn, izvor: Sauber media

Monisha Kaltenborn je priznala da se u momčadi nisu nadali ovakvom startu u novu sezonu. Oba vozača Saubera nisu osvojili bodove na prvoj utrci u Australiji, dok u Maleziji nisu uspjeli doći do cilja. Šefica momčadi je bila ohrabrena malim pomacima u Maleziji, ali je priznala da je momčad dalje nego što su se nadali.

“Jasno nam je bilo da se ništa ne može usporediti s prošlom sezonom. Naravno da smo prošli kroz teško razdoblje ulazeći u novu eru, dijelom i zbog toga što nemamo vlastite motore, pa se oslanjamo na dobavljača koji još uvijek razvija sve što može, tako da uvijek postoji određeno kašnjenje dok ne dođete do informacija. To je normalno, nije nešto oko čega se trebate uzrujavati. Znali smo da nam neće biti lako. Čini se da smo pouzdani, nemamo nekih većih problema oko aerodinamike, ali imamo s težinom tako da radimo na tome jer je smanjenje težine uvijek najskuplje”, rekla je Monisha.

Dodala je da se nada kako Sauber može odjednom nadoknaditi znatnu količinu vremena po krugu, poslije nadogradnji koje stižu nakon VN Kine.

“Očekujem veliki korak naprijed. Prošle godine smo dokazali da možemo napredovati u jako malo vremena. I tada je bilo slično, napredovali smo pomalo s malim dijelovima i odjednom se dogodio veliki pomak. Ako možemo srediti dva najveća problema, pogonsku jedinicu i naravno šasiju, mislim da tada možemo biti konkurentni.”

Izvor: GP1.hr