sport

Kevin Magnussen zadovoljan sa bolidom

Vozač Hassa, Kevin Magnussen tvrdi da ima pouzdanja u novi bolid makar nije završio utrku VN Australije.

Magnussen je bio prisiljen odustati od utrke zbog puknuća gume i problema sa ovjesom nakon incidenta sa Sauberovim vozačem, Marcusom Ericssonom. Hassov drugi vozač, Romain Grosjean je isto moramo odustati zbog kvara na Ferrarijevom motoru.

Međutim, Magnussen smatra da pouzdanost nije toliko važna na početku sezone.

“Radije bi izdvojio pouzdanost nego slabe performanse bolida. Što se tiče performansi, tu su. Samo ih moramo pokrenuti. Ohrabrujuće je vidjeti da imamo brz bolid.”

Guenther Steiner tvrdi da je Ferrarijev motor u rangu sa Mercedesovim, pa čak i bolji.

“Stvarno je dobra vijest da je bolid konkurentan kako smo se i nadali. Naravno, nema garancije da će opet biti konkurentan.”

“Moramo naporno raditi kako bi izvukli ono najbolje iz njega i opet ga učiniti konkurentnim za VN Kine. Imali smo težak vikend. Nismo odvozili dovoljno krugova i bilo je previše problema sa bolidom, ali ostajemo pozitivni,” komentirao je Steiner.

Danac je rekao da se raduje daljnjem napretku na VN Kine.

“Prvi zavoj je zabavan. Jedinstven je jer uđeš u zavoj u velikoj brzini i izađeš iz njega sa jako malom brzinom, uz to je i dosta dugačak. Rekao bi da je taj zavoj jedini nestandardni element. Ostatak staze je poprilično jasan,” dodao je Danac.

Izvor: GP1.hr