sport

Kimi: Koga briga za dostignuća, zanimaju me samo poeni

Finski vozač Kimi Raikkonen nije previše uzbuđen radi svog utrke u Monaku kao svog velikog dostignuća ako nastupi već ga isključivo zanimaju performanse C38 bolida i osvajanje bodova.

Velika nagrada Monaka, koja je na programu ovo vikenda, za svjetskog prvaka iz 2007. godine bit će 300. utrka. U klubu 300 još se nalaze legendarni Michael Schumacher (308), Jenson Button (309), Fernando Alonso (314) i rekorder Rubens Barrichello (326).

Vozač Alfa Romea ne pridaje veliku važnost ovom dostignuću rekavši da su jedino važne performanse.

“Svi pričaju o mojoj 300. utrci, ali mene više zanimaju performanse”, u tipičnom tonu započeo je popularni “Iceman”.

Nakon što je po prvi put ove sezone odvezao utrku u kojoj nije osvojio poene, onu u Barceloni prije dva tjedna gdje je završio na 14. mjestu, Raikkonen je na testiranju nakon utrke odradio jedan dan u svom C38 bolidu.

Odvozio je 110 krugova, a završio je kao peti najbrži.

“Testiranja u Barceloni su bila jako bitna kako bi bolje razumjeli probleme koje imamo, ali ne znam kako će bolid izgledati na ulicama Monte Carla.”

Šef tima Frederic Vasseur se nada da će podaci prikupljeni s dvodnevnog testiranja u Španjolskoj vratiti švicarsko-talijansku momčad među osvajače bodova u nedjelju.

“Test u Barceloni nam je bio od koristi i siguran sam da se vraćamo na stari tempo i da idemo u pravom smjeru.”

“Interesantno je vidjeti kako se tim bori sa sredinom poretkom pokušavajući da uvede konzistentnost u performanse.”

“Svaka utrka je novi list knjige. Veoma važno će biti da zagrijemo pneumatike. Nekad uspiješ, a nekad ne, sve je dio sporta.”

“Riješili smo neke probleme koje smo imali i očekujem dobru utrku u Monaku”, optimističan je bio Vasseur.

Izvor: GP1.hr