sport

Komentar: Bottas u avanturi skidanja “junfa”

Došao je i taj dan. Valtteri Bottas ostvario je prvu pobjedu u karijeri Formule 1. Svi smo znali da je Finac sposoban za velike stvari još dok je u Williamsu bio, ne bi mu bezveze Wolff bio menadžer.

Pisao sam već kako će trebat Bottasu da se prilagodi novoj momčadi, a izgleda kako mu je to sada uspjelo. U Bahreinu je bio brži od svog momčadskog kolege, a u Rusiji je bio brži i pobjegao ‘crvenom vragu’.

Međutim, pitanje je tko je više čekao dan pobjede – Bottas ili Mercedes?

Mercedes je nakon tri utrke sezone imao rezultat 1-2 i morao je doći do pobjede zbog morala momčadi i samopouzdanja. Vikend, pogotovo nakon subote, nije izgledao dobro za ‘srebrne strijele’, ali pojavio se Finac i ukrao pobjedu ispred nosa Sebastianu Vettelu i Valtteriju Bottasu.

Ferrarijevi vozači odradili su jako dobar posao, ali na kraju su izvukli deblji kraj. Tako je kako je. Broji se nedjelja i ništa drugo. Dobili su petak, dobili su subotu, a ovoga puta je Mercedes imao više sreće nedjeljom. Ne sumnjam da će se Talijani vratiti.

Hamilton pak se, čini mi se, srozava u onaj svoj mode kukanja. Kada mu ništa ne ide od ruke, kada ne može parirati, onda voli malo i prigovarat, tražiti izlike, itd. Međutim, mora se priznati kako tu veliku ulogu igraju i stvarni problemi sa bolidom jer je Britanac bio skoro sekundu sporiji od Bottasa po krugu.

Bilo kako bilo, Bottasu se sada osladilo i sigurno je da će sad još više željeti pobjede.

A bome ćemo i mi…

Fantastično je bilo gledati start utrke u Rusiji. Četiri bolida praktički proravnana i dva Red Bulla koji samo čekaju da neko izleti da ugrabe mjesto.

Sama utrka je bila dosta procesijska što pokazuje koliko je Soči ultra turbo super dosadna staza.

Ali, izgleda kako je i takva preteška za Hondu. Što više reći, kolika slova su u prazno napisana zbog tog sranja u McLarenovom bolidu.

Kaže Alonso netko ne radi svoj posao. Pa moj Fernando ne radiš ga ni ti, kad ga ne možeš radit. To je vrijeđanje dvostrukog svjetskog prvaka, vrijeđanje jedne od najlegendarnijih momčadi Formule 1. To je vrijeđanje mlade nade Stoffela Vandoornea za kojeg nitko ne može niti reći da li je dobar vozač ili ne.

U svakom slučaju, stiže Europa. Stižu staze koje najviše volimo, a uz ovakvu sezonu čini se kako će nedjelje biti posebno slatke ove godine.

Izvor: GP1.hr