sport

Kvjat: Sainz i ja nismo prijatelji

Daniil Kvjat priznaje da nije prijatelj sa svojim momčadskim kolegom Carlosom Sainzom.

Kao i uvijek, pritisak na mladim Toro Rossovim vozačima uvijek je velik. Sainz se trudi da dobije bolje vozačko mjesto za drugu godinu, a Kvjat kao da još nije izašao iz krize nakon što je izgubio mjesto u Red Bullu prošle godine.

“Carlos i ja nikad nismo bili prijatelji,” izjavio je Daniil.

“Komuniciramo i poštujemo jedan drugoga, ali na stazi se borimo do samog kraja Još uvijek nije došlo do toga da bi se moglo reći da imamo problem i nadam se da će tako ostati, ali sve je moguće. Nadam se da nećemo prijeći tu granicu,” rekao je Rus koji danas slavi 23. rođendan.

Izjave Toro Rossovog dvojca za ovaj vikend

Daniil Kvjat:

“Ovo je za mene uvijek poseban vikend jer osjećam potporu svojih navijača. Uvijek sam imao dobre kvalifikacije, ali su utrke bile slabije pa bi ove godine htio savršen vikend. Imati utrku u našoj zemlji je bio veliki korak za nas. Svake godine interes ljudi za utrku je sve veći. Nadam se dobrom vikendu.”

Carlos Sainz:

“Uvijek me ispituju o mojoj nesreći iz 2015. kad dođem u Rusiju, ali najviše me impresionira velika potpora navijača tijekom vikenda. Ove godine cilj mi je osvojiti bodove. Uživam voziti u Sočiju jer su ovdje održane Zimske olimpijske igre 2014. Naučio sam nekoliko ruskih riječi zahvaljujući Daniilu. Najbolji dio staze je 3. zavoj, koji je naporan za vrat, ali ugodan za vožnju.”

Izvor: GP1.hr