sport

Lauda: Bottas se već dokazao u Mercedesu

Niki Lauda, Mercedesov neizvršni direktor, kaže kako je Valtteri Bottas već nakon jedne utrke dokazao da zaslužuje svoje mjesto u Mercedesu. Trostruki svjetski prvak, tvrdi da je Bottasovo treće mjesto na VN Australije izvrstan rezultat za prvu utrku Finca u novoj momčadi, te da nisu pogriješili u izboru vozača.

”Izabrali smo pravog vozača. Odvozio je utrku bez greške, iako je bio pod velikim pritiskom. Prvi put u bolidu i završiti treći, to je odličan rezultat. Nije mogao odvoziti bolje nego što je.”

”Očekujem da će Valtteri uz pomoć cijele momčadi postajati sve brži i brži tijekom sezone. Odradio je cijeli vikend bez greške i bio je senzacionalan,” rekao je Niki.

Austrijanac je usporedio Finca sa aktualnim svjetskim prvakom koji se umirovio prošle sezone, Nicom Rosbergom, te kaže kako je Bottas bio na razini Nijemca ovaj vikend.

”Bio je kao Rosberg ovaj vikend. Mislim da bi i Nico ostvario isti rezultat da je bio ovdje, ali Bottasu je ovo bila prva utrka u novom bolidu, to je senzacionalno,” tvrdi Lauda.

Bottas je krajem utrke počeo sustizati svog momčadskog kolegu, Lewisa Hamiltona, i mnogi kažu kako je trebao biti agresivniji i možda probati napasti Britanca. Finac kaže da to nema smisla jer bi za napad morao biti brži barem dvije sekunde po krugu.

”To nema smisla, nisam bio puno brži od njega. Mislim da je ovo bio solidan prvi vikend s novom momčadi. Osvojio sam bodove koje sam mogao. Sljedeću utrku ću biti još bolji i radujem se novim utrkama,”

Izvor: GP1.hr