sport

Lauda i Wolff složni: Hamilton je brži od Bottasa

Lewis Hamilton je trenutno brži od Valtterija Bottasa, tvrdi neizvršni direktor Mercedesa Niki Lauda.

Bottas je u Mercedes stigao sredinom siječnja kako bi popunio upražnjeno mjesto svjetskog prvaka Nice Rosberga.

“Ono što sam do sada vidio jest to da je Valtteri stigao na dvije desetinke od Lewisovih kvalifikacijskih performansi. To je jako dobro. Nedostaje mu iskustva koje ima Lewis pa može još uvijek napredovati u na dužim vožnjama. Mora poraditi na svemu i to će napraviti. Ali ja sam za sada više nego zadovoljan njegovim performansama,” smatra Lauda.

S njim se slaže i šef Mercedesa Toto Wolff koji kaže kako nema puno vremena da Finac uhvati ritam Hamiltona.

“Slažem se s Nikijem. Valtteri nema puno vremena da dokaže kako može biti na Nicinoj razini. On mora imati dobre performanse protiv Hamiltona i pomoći momčadi da zadrži razvojni smjer i brzinu bolida. Jasno je da Valtteri mora naučiti kako brzo plivati,” rekao je Wolff.

Bottas se slaže sa svojim šefovima. Tvrdi kako je blizu svog momčadskog kolege, ali još uvijek ima mjesta za napredak.

“Radili smo na različitim programima, ali ponekad dobijete priliku usporediti telemetriju. Za sada izgleda kako smo jako blizu jedan drugomu, ali to je samo testiranje. Međutim, prema onome što sam ja vidio, napredovao sam,” rekao je Bottas i pritom otkrio kako mu je dostupna Hamiltonova telemetrija.

Podsjetimo, Hamilton je ranije izjavio kako ne želi dijeliti svoje podatke sa telemetrije sa Bottasom, ali nedavno je promijenio mišljenje pa se odlučio pomoći svom momčadskom kolegi što je više moguće. Da li su to Hamiltonove psihološke igrice, ostavljamo vama na procjenu.

Izvor: GP1.hr