sport

Lauda iskritizirao Hamiltona

Niki Lauda, Lewis Hamilton, Mercedes media

Niki Lauda iskritizirao je Lewisa Hamiltona nakon što nije pružio ruku timskom kolegi Rosbergu na postolju poslije njegove druge pobjede u kneževini. Izgleda da je odnos između Hamiltona i Rosberga ozbiljno narušen, pošto je Lewis poslije utrke izjavio: “Mi nismo prijatelji, mi smo kolege.”

Nema sumnje da je Hamilton bio najviše uznemiren nakon subotnjih kvalifikacija u kojima nije mogao odvoziti svoj zadnji brzi krug zbog žutih zastava koje je izazvao njegov timski kolega. Nakon što je FIA pregledala bolid i utvrdila da nema nepravilnosti, Hamilton je rekao:

“Volio bih da ste mogli vidjeti podatke. Vidio sam nešto od toga kasno sinoć. Jedino što mogu je nasmijati se na to.”

Jedini strah u Brackleyu je da ovo rivalstvo ne bi otišlo izvan kontrole pa da po stazi vidimo karbonske komadiće s bolida. Lauda je obećao da će se stanje riješiti prije Kanade.

“Otići ću u Montrealu, ili prije, popričati s njima ili samo s Lewisom i pitati: “U čemu je problem?”

Austrijanac kaže kako nije fer od Lewisa što nije čestitao Nici na pobjedi:

“To što mu Lewis nije pružio ruku nije u redu. Morao je čestitati Nici jer Nico to nikad nije njemu propustio napraviti. Čak ga je i zagrlio u Bahreinu gdje su vodili strašnu bitku na stazi.”

No onda je rekao kako Hamilton ne mora biti dobar dečko:

“U stvari, morate biti gad da pobijedite u Formuli 1, nema sumnje u to. Recite mi nekog dobrog lika od njih – da počnemo s Fernandom Alonsom? ”

“Napetost raste, u to nema sumnje, no moramo biti sigurni da ništa neće izmaknuti kontroli. Ako se neće više pozdravljati ujutro, to nije naša stvar.”

“Nadam se kako će se dobro zabaviti s Nicole, popričat ću s njim i jamčim vam da će sve biti dobro.”

Toto Wolff također nije oduševljen situacijom.

“Ako smatramo da situacija ide u smjeru koja nije u duhu Mercedes Benza, onda ćemo morati reagirati. Želim da se utrkujemo u utrkama. No, postoje određene granice kojih se moraju pridržavati.”

Lauda je poslije dodao kako zna u kakvoj se sada situaciji nalaze Rosberg i Hamilton:

“Nisam ništa osobno imao protiv Alaina Prosta. Bio je kompliciran, ali dobar momak. Ipak, mrzio sam ga i držao sam svoje informacije što dalje od njega. Rekao sam svojim mehaničarima da mu ne prenose nikakve podatke.”

Dieter Zetsche je na kraju svega dodao:

“Ovo je točno ono što gledatelji žele vidjeti. Najgora stvar bi bila jedna lijepa timska odredba da se voze jedan iza drugog. Ali u konačnici moramo biti iskreni – ljudi su zainteresirani za brendove, ali im je više stalo do borbe između vozača. Sada vidimo dva mlada vozača kako se natječu u odličnom autu, a to je najljepša stvar koju vam utrkivanje može dati.”

Izvor: GP1.hr