sport

Lauda: Mali razmak pokazuje da Nico ne ide na sigurno

Mercedesov šef, Niki Lauda, kaže kako mali razmak između Lewisa Hamiltona i Nice Rosberga tijekom kvalifikacija za VN Brazila pokazuje da vodeći čovjek u ukupnom poretku ne igra na sigurno u borbi za naslov prvaka.

Britanac će u utrku startati s najbolje startne pozicije, dok je Nijemac bio samo desetinku sporiji.

Rosberg u sutrašnju utrku ulazi s 19 bodova prednosti ispred Hamiltona i pobjeda bi mu značila da je osigurao svoj prvi naslov prvaka u Formuli 1. Međutim, ako će igrati sigurno u borbi, onda su mu dovoljna i dva druga mjesta na posljednje dvije utrke.

Lewis nema nikakav pritiska jer on može napadati i ništa ne može izgubiti,” rekao je Lauda za Sky Sports F1. “S 19 bodova u ruci, možete sebe staviti pod bpritisak i to će vas ograničavati u vašoj vožnji. Ne smijete to napraviti, već idite u utrku kao i svaku drugu. To Nico radi. Kako možete vidjeti, on radi ista vremena kao i Lewis.”

Između dvojice vozača u srebrnim bolidima bilo je tek 0.102 sekundi razmaka, ali trećeplasirani Kimi Raikkonen je zaostao više od šest desetinki za najbržim.

Lauda kaže da je zadovoljan što se Mercedesovi rivali ne upliću u borbu za naslov, iako bi eventualna kišna utrka mogla zakomplicirati stvari.

“Za mene je najvažniji vremenski razmak između drugog i trećeg, a on je nešto veći. Da su bili samo dvije desetinke iza nas, onda bi bilo više brige u utrci. Ako imate veći jastuk, onda je malo lakše ali sve ovisi kakvo će vrijeme biti,” dodao je Lauda.

Izvor: GP1.hr