sport

Lauda: Premalo vremena za rezervni plan

Niki Lauda je priznao da nije bio sretan što je sada Nico Rosberg odlučio otići iz Formule 1, jer momčad nije pripremila rezervni plan.

Pet dana nakon osvojene titule svjetskog prvaka, Rosberg je šokirao objavom da se povlači iz Formule 1. Prema ugovoru, trebao je ostati u Mercedesu još dvije sezone. Međutim, početkom tjedna obavijestio je svoju momčad o povlačenju i time stvorio probleme momčadi.

“Smeta mi što je Rosberg sada rekao da bi i dalje ostao u Mercedesu da nije osvojio prvenstvo. Mogao je bar spomenuti da bi se to moglo dogoditi kada je potpisivao ugovor, pa bi imali rezervni plan ako bi se to dogodilo. Ali tako je, kako je. Dali smo mu priliku da postane svjetski prvak u najboljem bolidu i on sada želi otići. Ovo je stvorilo veliku rupu u momčadi, a mi smo ispali glupi,” komentirao je Lauda.

Trostruki prvak komentirao je i to što Rosberg ne želi braniti svoj naslov.

“U moje vrijeme, ja sam definitivno želio braniti svoj naslov. Bio je izazov boriti se sa najboljim bolidom za prvo mjesto. Zapravo, najvažnije je bilo braniti naslov svjetskog prvaka. Rosberg je odlučio krenuti drugim putem, ali nam nije davao takve znakove pa smo ostali iznenađeni,” rekao je Lauda.

Izvor: GP1.hr