sport

Lauda: Red Bullu je prije V6-ica bilo lagano

Niki Lauda, Lewis Hamilton, Mercedes media

Niki Lauda je uvjeren da su četiri pobjede Mercedesa u prve četiri utrke s novim pravilima impresivnije od devet uzastopnih pobjeda Sebastiana Vettela na kraju 2013.

Vettelova sezona 2013. je bila njegova najdominantnija od četiri u kojima je uzimao naslove, uz 397 bodova na kraju, 155 više od drugoplasiranog Alonsa. Njegov niz od devet pobjeda na kraju sezone pokazao je prednost Red Bulla. Ove godine je, primjenjivanjem novih pravila, Mercedes zasjeo na vrh poretka, a Lauda inzistira na tome da momčad zaslužuje veće priznanje od Red Bulla.

“Ove godine imamo nove motore, nove mjenjače, nove električne kočnice i nove bolide. I Mercedesovi bolidi su završili prve četiri utrke što je za mene izvanredan rezultat. Ako imate dr*k od motora kao prošle godine, nije teško završiti devet utrka u nizu. Ali sad, s četiri u nizu, mislim da je izvanredno.”

Iako je Mercedes ušao u sezonu kao favorit, nakon dobrih rezultata na testiranjima, Lauda je rekao da je iznenađen što su se stvari tako dobro posložile.

“Nisam to očekivao. Za mene je najbitnije da imamo pouzdanost. Sve smo složili na dobar način. U prošlosti su to i drugi radili, ali nikad u prvoj godini novih pravila.”

Izvor: GP1.hr