sport

Leclerc pred kaznom u Brazilu ukoliko budu morali mijenjati motor

Šef Ferrarija Mattia Binotto izjavio je kako će u Maranellu ispitati motor koji se pokvario u bolidu Charlesa Leclerca tijekom trećeg slobodnog treninga u Austinu. Ukoliko ga uspiju spasiti bez većih posljedica, neće biti potrebe za novim motorom u Brazilu te će Leclerc proći bez kazne na startnom gridu.

Razlog kvara je bilo curenje ulja zbog čega je pao tlak ulja u motoru. Zato je za kvalifikacije i utrku u SAD-u Charles vozio sa starijom specifikacijom motora koja ima manje snage od aktualne specifikacije, što se moglo i vidjeti po brzini u utrci.

“Oštećeni motor je poslan u Maranello na dodatne provjere. Vidljivo je curenje ulja, no još ne znamo razlog ovog kvara. Moramo ga otkriti te vidjeti je li moguće popraviti kvar i nastaviti koristiti motor nakon toga,” rekao je Mattia.

Mnogi su se začudili koliko je Ferrari bio sporiji u Austinu. Posebno su u Red Bullu bili iznenađeni, što je kod njih samo pojačalo sumnju da u Ferrariju nešto “muljaju”. No, razlog za slabiju brzinu je upravo korištenje starije specifikacije motora, što je Binotto i potvrdio.

“Nismo bili drastično sporiji, rekao bi da smo imali za nijansu slabije performanse. To se i očekivalo s obzirom da smo koristili drugu specifikaciju ovogodišnjeg motora, a ne posljednju, treću, koju smo uveli u Monzi,” potvrdio je Binotto.

Izvor: GP1.hr