sport

Lorenzo vozio Mercedesov bolid iz 2014.

“Proteklih nekoliko dana je bilo posebno za mene. Imao sam priliku raditi uz neke od najboljih inženjera u ovom sportu, radio sam sesije na simulatoru i na kraju, vozio sam ‘pravu stvar’. Danas sam iskusio vožnju u bolidu Formule 1. Bio je fenomenalan dan. Jako sam zadovoljan s vremenom kruga. Inženjeri su mi rekli da su moja vremena bila dosta kompetitivna. Bolid je jako ujednačen, očekivao sam da će biti zeznut i težak, ali na kraju je sve bilo dobro. Upravljač, motor, sve.”

“Bio je dosta lagan za vožnju i u zavojima je bolid jako, jako brz. Grip bolida je jednostavno nestvaran. U prvom krugu osjetite snagu, ali kada se naviknete slično je MotoGP motociklu, ali u zavojima je to posve druga priča. Idete oko 40 km/h brže usred zavoja nego u MotoGP seriji. Iznenadilo me koliko kasno možete kočiti i koliko gripa ima bolid pri punom gasu u brzim zavojima. Ludilo,” dodao je Lorenzo.

Cijelim događajem upravljao je Mercedesov inženjer Richard Lane. Lane kaže da je bilo odlično surađivati s Lorenzom koji se u potpunosti predao vožnji.

“Od trenutka kada je stigao bio je pun entuzijazma i odmah je krenuo raditi. Između svake vožnje je pregledavao podatke i tražio gdje se može popraviti. Možete vidjeti zašto je višestruki svjetski prvak na dva kotača. Njegova detaljnost u performansama je impresivna. Primao je povratne informacije i popravljao se sa svakom vožnjom. Veliko je iskustvo raditi s Jorgeom i želimo mu sve najbolje u ostatku MotoGP sezone,” rekao je Lane.

Lorenzo je trenutno treći u poretku MotoGP-a. Ispred njega su Valentino Rossi i Marc Marquez.

Izvor: GP1.hr