sport

Lowe: Williams može pobijeđivati

Paddy Lowe, novi tehnički direktor Williamsa, tvrdi da momčad iz Grovea može pobijeđivati u utrkama kao korisnička momčad koja ne koristi tvorničke motore.

Williams je uz Force Indiju jedna od tri momčadi koja će koristiti Mercedesove motore ove sezone. Ron Dennis, bivši šef momčadi McLarena, izjavio je kako momčad koja ne koristi svoje tvorničke motore ne može pobijeđivati u današnjoj, modernoj Formuli 1. Međutim, Paddy je na pitanje mislili li da momčad koja ne koristi svoje tvorničke motore može pobijeđivati, odgovorio :

”Apsolutno je moguće pobijeđivati.”

”Motori su zapravo jednaki kod svih korisnika Mercedesovih motora, kao što bi i trebali biti. Najbolji primjer da se može pobijediti je Red Bull. Oni su momčad koja koristi Renaultove motore i rade odličan posao,” rekao je Lowe.

Lowe je nedavno napustio momčad Mercedesa i preuzeo ulogu tehničkog direktora u Williamsu ovoga mjeseca. Britanac kaže da ne bi napuštao Mercedes da misli kako Williams ne može pobijeđivati. Međutim, ističe da će za pobjede i uspjehe trebati određeno vrijeme.

”Ovo je vrlo težak sport. Tehnologija i znanost u Formuli 1 danas su na nezamislivom nivou. Ne možete doći u neku momčad i očekivati kako ćete sve posložiti u kratkom vremenu.”

”Mislim da će biti potrebno puno uloženog vremena i truda kako bi se probili na vrh . To je ono što sam radio sa svojim kolegama u Mercedesu. Nadam se da će tako biti i u Williamsu,” dodao je Paddy.

Izvor: GP1.hr