sport

Magnussen: Nema velike razlike između motora

Haasov vozač, Kevin Magnussen, jedini je vozač na gridu koji je vozio sa svim trenutnim dobavljačima pogonskih jedinica u Formuli 1.

Danac je koristio Mercedesov i Hondin motor tijekom svog perioda u McLarenu, Renaultov motor koristio je prošle godine, a ove sezone u Haasu koristi Ferrarijevu pogonsku jedinicu.

Zanimljivo, osim nekih specifičnosti, Magnussen uočava tek marginalne razlike između svako motora.

“Da budem iskren, nijedan motor nije toliko drugačiji. Svi oni se čine slični. Zvuče pomalo različito i operacijski su razlikuju od motora do motora, ali s Ferrarijevim je lako raditi,” rekao je Magnussen i nastavio.

“Lako ga je razumjeti i vozna svojstva su jako dobra. Također, izgleda da je i snaga dobra ove godine pa sam jako sretan s tim.”

Magnussenova karijera u Formuli 1 krenula je na VN Australije 2014. i odmah je ostvario sjajno drugo mjesto. To mu je za sada najbolje ostvarenje u karijeri, a kaže kako se voli vratiti u Melbourne.

“Uživao sam. Nisam toliko mislio o utrci. Nisam imao ništa za izgubiti. Samo sam išao. Vozio sam najbolje što sam mogao i imao sam dosta sreće pa sam završio na postolju. Bilo je to sjajno iskustvo i sjajna uspomena koju ću zauvijek imati. Uvijek će biti super reći da sam završio drugi na mojoj prvoj F1 utrci. Bilo bi još bolje da sam pobijedio, ali to ću napraviti neki drugi put,” dodao je.

Uz Magnussena, lijepe uspomene iz Australije i nosi njegova nova momčad. Haas je prošle godine u Melbourne ostvario šesto mjesto uz pomoć Romaina Grosjeana. Tako će i Magnussen i Haas ciljati na što bolji rezultat na Albert Parku.

“Uvijek je važno imati dobar startu u sezonu kako bi sve pokrenuli. To vam daje poticaj. Završnica je također važna, ali uvijek je bolje imati dobar start u sezonu sa dobrom utrkom. Dat ćemo sve od sebe i vidjet ćemo što ćemo dobit natrag,” zaključio je Kevin.

Izvor: GP1.hr