sport

Magnussen: Prisustvo oca mi odvlači pažnju

Kevin Magnussen, McLaren media

McLarenov vozač Kevin Magnussen priznao je da mu prisustvo oca na utrkama na neki način odvlači pažnju. Jan Magnussen, također bivši vozač Formule 1 i McLarena, nije prisustvovao odličnom debitantskom nastupu svoga sina u Australiji koji je tamo osvojio drugo mjesto. Razlog leži u tome što se Jan i sam tada utrkivao na drugom kraju svijeta.

“Biti 6000 milja daleko gledajući utrku nije bilo pretjerano zabavno. Ne želim to činiti prečesto. Sada kada je Kevin u Formuli 1 mnogo sam razmišljao oko toga koliko će dugo moja karijera trajati. Morao sam odlučiti hoću li se fokusirati na svoj posao ili ću radije biti s Kevinom”, rekao je 40-godišnji Jan.

Zaista, od utrke od Australiji Jan je bio prisutan i gledao je kako McLaren i njegov sin nisu uspjeli ponoviti formu iz Australije u Maleziji, Bahreinu ili Kini. Nakon zadnje utrke u Shanghaiju, gdje oba McLarena nisu uspjeli osvojiti bodove, Kevin je otkrio da bi radije da ga njegov otac nije pratio oko svijeta.

“Prilično mi je dobro biti sam. Ako imam obitelj oko sebe osjećam odvlačenje pozornosti”, rekao je Kevin za Guardian kada je bio upitan oko odnosa sa svojim ocem.”

Dodao je da uživa razgovarati s ocem o utrkivanju, ali je rekao da ‘to nije pomoć na utrci’.

Izvor: GP1.hr