sport

Mallya: Rezultat iz Bahreina nije slučajnost

By Vedran Kristić

Vijay Mallya; izvor: Force India media

Vijay Mallya vjeruje da bi performanse Force Indije iz Bahreina trebale biti pokazatelj u kojem smjeru momčad treba ići u nastavku sezone. Sergio Perez je završio kao treći i osvojio prvo postolje za ekipu još od 2009., a Force India je bila najbrža momčad iza dominantnog Mercedesa. Ove sezone u ekipi su puni optimizma a Mallya je uvjeren da mogu još napredovati.

“U prvih par utrka smo pokazali da smo napravili konkurentan bolid. Bahrein nije slučajnost i svakom utrkom smo napredovali. Kao što sam rekao, ovo je naš najbolji start u sezonu ikada i daje mi lijep osjećaj, ali nećemo odmarati, nastojat ćemo se poboljšati. Cilj nam je ponoviti postolje, ali svaka utrka je drugačija, ostale ekipe su konkurentne tako da je teško predvidjeti bilo što. Neke staze će nam odgovarati više nego drugima ali želim nas vidjeti kako se borimo za mjesta u vrhu.”

Force India stiže u Kinu kao druga u konstruktorskom poretku a Mallya je siguran da je još dobrih rezultata pred njima otkako su ostvarili postolje na prošloj utrci.

“Prošlih par godina smo bili blizu, ali u Bahreinu se sve posložilo. To je odraz talenta i strasti naše momčadi i činjenice da smo odličan kolektiv. Svatko u ovoj momčadi je izuzetno posvećen svome poslu. Drugi smo u poretku, osjećaj je poseban mada znam da su iza nas samo tri utrke. 44 boda iz tri utrke, to je start iz snova kojem smo se nadali.”

Izvor: GP1.hr