sport

Marchionne: Ferrari neumorno radi

Momčadi naporno rade i pripremaju se za predsezonska testiranja u Barceloni krajem veljače, a Ferrari radi napornije nego ikako kako bi se vratili na pobjedniče staze 2017. godine, tvrdi predsjednik Sergio Marchionne.

Pritisak je sve veći na Maranello ponajviše zbog razočaravajuće 2016. godine u kojoj su ostali bez pobjede i u kojoj su izgubili drugo mjesto u poretku konstruktora.

“Dečki neumorno rade. Za Božić su imali samo dva dana odmora. Bolid dobro napreduje, a motor radi odlično na mjernim testovima,” rekao je Marchionne za talijansku Corriere dello Sport.

“Ali ovo nije vrijeme da se zadovoljimo samo time. Idmeo vidjeti kakav uspjeh imamo kada dođemo na stazu. Za sada je odrađeni posao enorman, i na motoru, i na aerodinamici s novim pravilima.”

Marchionne je priznao da nije trebao ciljati pobjede i naslov prošle godine, a također priznaje kako ga je iznenadila činjenica da je ovaj sport izuzetno težak.

“Da, ali znate što je moja pogreška bila? Prekasno sam se umiješao u momčad, ali to sam napravio iz respekta. Ostavio sam ih da rade. Da sam se umiješao ranije, 2015. možda, vjerojatno bi prošla godina otišla u nekom drugom smjeru. Tko zna?,” objasnio je Talijan.

Izvor: GP1.hr