sport

Marchionne: Napravili smo veliki korak naprijed

Predsjednik momčadi Ferrarija, Sergio Marchionne, nedavno je izjavio da neće davati nikakve izjave u vezi ovogodišnjeg bolida, ali pohvalio je novi SF70H i rekao je da su napravili veliki korak naprijed.

”Novi SF70H je snažniji nego što smo očekivali. Sretan sam zbog onoga što sam do sad vidio. Prognoze koje smo očekivali ostvarile su se. Nisam siguran hoćemo li moći osvojiti naslov svjetskih prvaka, ali siguran sam da smo napravili ogroman korak naprijed,” rekao je Sergio.

Uistinu, Sebastian Vettel i Kimi Raikkonen ostvarili su najbrža vremena na prva dva dana testiranja. Ferrari ove godine slavi 70. godišnjicu i zato su ovogodišnji bolid nazvali SF70H.

”U 2017. imamo puno planiranih događanja, ali najviše to želimo proslaviti u Formuli 1. Očekivanja su velika za ovu godinu i vjerujemo da možemo ostvariti puno. Prošle godine sam prerano donosio neke zaključke za sezonu, ali ove godine neću pasti u tu zamku. Vidjet ćemo što će se dogoditi na stazi kada se ugase crvena svjetla,” izjavio je Marchionne.

Izvor: GP1.hr