sport

Marchionne: Priznajem, pogriješio sam

Predsjednik Ferrarija, Sergio Marchionne, izjavio je da je napravio amatersku grešku kada je prošle godine prije početka sezone predvidio i najavio velike rezultate za Ferrari. Rekao je kako to baš i nije bila dobra stvar za ugled Ferrarija i njega samoga.

Marchionne je pokrenuo određenu revoluciju u talijanskoj momčadi. Otišao je Luca di Montezemolo, a novi šef momčadi postao je Maurizio Arrivabene. Ferrariju se pridružio i četverostruki svjetski prvak, Sebastian Vettel.

Uoči početka prošlogodišnje sezone, Marchionne je izjavio da zna koliko su jaki rivali, ali da se ne boje nikoga.

”Želimo se nametnuti u Australiji kao teška ekipa za pobijediti. Znamo da su naši rivali jaki, ali ne bojimo se nikoga jer mi smo najuspješnija momčad u povijesti Formule 1,” rekao je Marchionne početkom 2016. godine.

Sada, godinu dana kasnije, Ferrarijev šef je oprezniji s riječima i tvrdi da je ispao smiješan kada je to izjavio prošle godine i da je to shvatio već i ranije.

”Priznajem da sam ispao smiješan, ali očito sam imao krive informacije od momčadi. Vjerojatno je bilo nekih problema s protokom informacija, ali sada smo to riješili. Kada vam inženjeri kažu da je vaš bolid četiri sekunde brži od ostalih, nemate drugog izbora nego im vjerovati,” dodao je Sergio.

Izvor: GP1.hr