sport

Marko: Daniel i Max moraju biti strpljivi

Red Bullov savjetnik Helmut Marko smatra da Daniel Ricciardo i Max Verstappen moraju biti strpljivi s hvatanjem Mercedesa i Ferrarija.

Red Bull je treća momčad prvenstva i trenutno nemaju brzinu za ugrožavanje lidera, ali imaju jako puno mjesta za napredak. Njihova obnovljena šasija bit će spremna za europski dio natjecanja s prvom utrkom u Španjolskoj, a poboljšani motor trebao bi biti spreman već u Kanadi.

“Imamo dva problema. Renault je imao problema s pouzdanošću motora i mi nismo isporučili dovoljno dobru šasiju. Radimo danonoćno da ispravimo svoje pogreške,” izjavio je Helmut.

“Vrlo smo optimistični da ćemo napraviti veliki korak naprijed u Barceloni kada će se mijenjati neki dijelovi. Upravo zbog toga je ponekad strpljenje najbolja nada za vozača. Kada smo se 2012. borili za prvenstvo, zaostajali smo 42 boda nakon ljetne pauze, ali smo svejedno osvojili naslov.”

“U Australiji smo zaostajali 1,8 sekundi, u Kini 1,3, a u Bahreinu naš je zaostatak bio ispod sekunde. Konstantnim smanjivanjem zaostatka napredujemo u dobrom smjeru. U kvalifikacijama se ne dijele bodovi, što je dobro, jer smo u utrkama obično bolji,” zaključio je Marko.

Austrijska momčad ima 47 bodova nakon prve tri utrke ove sezone. Mercedes ima 52 više s pobjedom u Kini, a Ferrari 55 više s pobjedama u Australiji i Bahreinu.

Izvor: GP1.hr