sport

Marko: Još uvijek vozimo u konzervativnom modu

Red Bullov savjetnik, Helmut Marko, imao je dosta toga za reći nakon prvog predsezonskog testa Formule 1 u Barceloni. Podržao je izgled novih bolida, izjavio vjerovanje u svoju momčad i priznao je kako nije uvjeren da će na putu do Mercedesa opet trebati preskočiti Ferrari.

“Bolidi izgledaju stvarno agresivno opet. Brzine u zavoju su nevjerojatno velike, ali motori još uvijek ne stvaraju pravi zvuk,” rekao je Marko u intervjuu za Auto Motor und Sport.

“Od prvog do trećeg zavoja možete golim okom vidjeti razlike između pojedinih bolida. Vozna svojstva Mercedesovog motora i paketa su nevjerojatne,” dodao je Marko.

Ipak, izgleda kako niti Red Bull neće biti daleko od idealnih postavki. Marko je otkrio kako austrijska momačad još nije ispitala vrh performansi svoje pogonske jedinice.

“Još uvijek vozimo u konzervativnom mapiranju. Idemo vidjeti kako će to sve izgledati kada budemo vozili punom snagom. Možete čuti da i Mercedes radi istu stvar. Njihov turbo V6 je daleko od svog limita.”

Nakon prva četiri dana testa, izgleda kako Ferrari ima snažan i pouzdan paket, ali Marko ne iščitava puno toga iz performansi pokazanih od strane Talijana.

“Ovisi koliko su goriva imali u rezervoaru. Kada sam gledao Vettela dok koči u prvi zavoju, izgledalo je kao da nema puno goriva u rezervoaru,” zaključio je Helmut.

Izvor: GP1.hr