sport

Marko: Zabrinuti smo zbog Ferrarija

Sebastian Vettel je na zadnjem danu testiranja pri izlazu iz zavoja namjerno usporio kako ne bi pokazao puni potencijal svog bolida. Iako je sam Nijemac to negirao, savjetnik Red Bulla, Helmut Marko, je postao zabrinut zbog forme Ferrarija na testiranju.

“Ferrari je jak i pouzdan, za razliku od prošle godine. Ono što me brine je to što jako dobro poznajem Vettela i svi su vidjeli što je napravio na testiranju. Kada učiniš tako nešto, znači da imaš više samopouzdanja i znanja,” rekao je Helmut.

Razlika u vremenima između Ferrarija, Mercedesa i Red Bulla je jako mala, a Helmut misli da će suparnici pokazat svoju punu snagu na utrci jer na testiranju nisu mogli zbog mapiranja motora i količine goriva.

“Nitko nije pokazao sve svoje karte. Ako imaš 10 kg više goriva, dobit ćeš 0.35 sekundi. Što se tiče mapiranja, to ovisi; možeš biti u prednosti jednu sekundu, a i ne moraš. Ako bi temperatura bila ista i u Melbourneu, onda bi Ferrari sigurno bio ispred nas.”

Red Bull je tijekom testiranja imao problema, ali momčad vjeruje da će se poboljšati do prve utrke.

“Imali smo nekoliko većih kvarova koji nam se događaju svaki put, zbog toga nismo mogli krenuti naprijed, nego smo morali popravljati kvarove. Za prvu utrku očekujemo puno novih dijelova, ali livreja će ostati ista,“ dodao je Helmut.

Izvor: GP1.hr