sport

Massa ne žali zbog ignoriranja momčadskih odredbi

By Vedran Kristić

Felipe Massa, Williams media

Valtteri Bottas kaže da Williams mora izvući pouku nakon današnje utrke, budući da se zatekao iza momčadskog kolege Felipea Masse u zadnjim krugovima na Sepangu. Massi je preko radija rečeno da uspori i propusti Bottasa kako bi Finac pokušao napasti Jensona Buttona i tako momčadi priskrbiti dodatne bodove. Međutim, Massa je odbio popustiti, tako da su Williamsovi vozači utrku završili na 7. i 8. mjestu.

“Prilazio sam vrlo brzo. Razgovarat ću s ekipom, pogledati podatke, vidjeti da li sam mogao uhvatiti Jensona. Mislim da je postojala šansa da osvojimo više bodova. Moramo izvući pouku iz ovoga”, rekao je Bottas.

Massa je u međuvremenu rekao kako nije učinio ništa loše s tim što je zadržao svoju poziciju, smatrajući krajnji ishod poštenim.

“Tu se nema što reći. Nismo bili na potpuno različitim strategijama. Ušao je u boks odmah poslije mene tako da su njegove gume bile u neznatno boljem stanju, ali nedovoljno da prođe mene a i Jensona. Borio sam se do kraja i lovio Buttona. Valtteri se mučio kako bi me prestigao. Borit ću se pošteno za sebe. Nisam učinio ništa loše. Ne žalim zbog svog postupka, dao sam sve od sebe i obojica smo osvojili bodove. Osjećam poštovanje prema ekipi, vjerujem da je obostrano. Potrebno je poštovanje i samo to tražim”, rekao je Brazilac.

Izvor: GP1.hr