sport

Massa potpisao jednogodišnji ugovor s Williamsom

Williams je službeno potvrdio da će Felipe Massa voziti za njihovu momčad u 2017. Danas je Mercedes isto tako službeno predstavio svog drugog vozača Valtterija Bottasa.

Brazilac je potpisao jednogodišnji ugovor vrijedan 5 milijuna eura. Felipeu će to biti četvrta uzastopna sezona s momčadi Williamsa. Momčadski kolega biti će mu mladi Lance Stroll, kojemu će ovo biti ujedno i debitanska sezona u Formuli 1. Massa se krajem prošle godine umirovio i napustio F1, ali kaže kako ponudu Williamsa za još jednu sezonu nije mogao odbiti.

”Presretan sam što sam dobio priliku odvoziti još jednu sezonu za Williams. Vrlo sam blizak s cijelom momčadi i poštujem sve što pokušavaju ostvariti. Valtteri je dobio sjajnu priliku, želim mu sve najbolje u Mercedesu. Kada sam dobio ponudu Williamsa da im pomognem u 2017. znao sam odmah da želim to učiniti. Nisam izgubio nikakav entuzijazam, zapravo još sam više motiviran za utrkivanje. Podrška mojih navijača proteklih nekoliko tjedana je bila nevjerojatna i vrlo sam im zahvalan na tome. Radujem se suradnji s Lanceom, znam ga već nekoliko godina i vidio sam njegov talent,” rekao je Massa.

Claire Williams izjavila je da je vrlo sretna zbog povratka Felipea. Vjeruje da će njegovo iskustvo biti od velike koristi u novoj sezoni kada na snagu stupaju nova tehnička pravila.

”Sretna sam što se Felipe odlučio vratiti još ovu sezonu u momčad. Valtteri je dobio jedinstvenu priliku voziti za aktualne svjetske prvake u konstruktorskom poretku. Pregovori su se malo odužili, ali radili smo na tome da dogovorimo sve uvjete s Mercedesom kako bi Valtteriju omogućili ovakvu fantastičnu priliku. Bottas je član naše obitelji od 2010. i vremenom je pokazao svoj veliki talent. Osvojio je devet podija i želim mu na tome zahvaliti u ime cijelog tima. Želim mu puno uspjeha u Mercedesu,” rekla je Claire.

Izvor: GP1.hr