sport

Massa želi oduzimati bodove Ferrariju

Felipe Massa, Williams media

Dugi niz godina glavni cilj Felipea Masse bio je osvajanje što je više moguće bodova za Ferrari a sada mu je cilj oduzimanje bodova talijanskoj ekipi. Novi Massin tim napravio je veliki napredak ove sezone. S Mercedesovim motorima Williams je osvojio puno više od 5 bodova koliko su osvojili prošle sezone, točnije 46 u 5 utrka. U poretku su trenutno ispred McLarena, Massa kaže da je iduća meta Force India, a zatim Ferrari.

Španjolska je definitivno drugačija od Monaka ali mislim da je bolid bio konkurentan, možda više nego što sam očekivao. Nadam se da takvi možemo biti i u Monaku. Jako se trudimo osvojiti više bodova u usporedbi s timovima s kojima se borimo. Prestigli smo McLaren u poretku konstruktora. Moramo nastaviti tako i osvajati bodove s oba bolida kako bi se približili Force Indiji, a moguće je pobijediti i Ferrari. Možda i Red Bull, trebamo vjerovati da je sve moguće”, rekao je za ESPN.

U međuvremenu, Massa vjeruje da je Williams riješio probleme s gumama koji su upropastili njegovu utrku u Španjolskoj. Na prvom danu testa u Barceloni, Brazilac je kompletirao 55 krugova. Upitan jesu li problemi s gumama riješeni, odgovorio je:

“Mislim da jesu. Nismo imali nikakvih problema s degradacijom u usporedbi s utrkom. Jedina razlika bio je promet u utrci. To je nešto na što stvarno trebamo biti spremni, pogotovo u utrkama gdje ćemo biti zaglavljeni iza.”

Izvor: GP1.hr