sport

McLaren dobiva pouzdaniji Hondin motor za Rusiju

Fernando Alonso i Stoffel Vandoorne ovaj bi vikend trebali dobiti pouzdaniji motor za utrku u Rusiji.

Britanska momčad je imala problema s MGU-H jedinicom tijekom vikenda u Bahreinu, što je rezultiralo Alonsovim problemima u kvalifikacijama i Vandoornovim “slobodnim” danom u nedjelju.

Honda je pronašla privremena rješenja tijekom drugog dana testa u Bahreinu kada je Stoffel odradio zadani program bez problema. Japanski proizvođač motora od tada radi na rješavanju problema i provođenju protumjera.

McLarenovi vozači će dobiti nove MGU-H jedinice za ovaj vikend, ali najvjerojatnije to nisu najnovije specifikacije istih. Vandoorneu će ovo biti četvrta MGU-H jedinica, što znači da će sljedeća zamjena biti kažnjena, a Alonsu treća.

“Nakon razočaravajućeg vikenda u Bahreinu imali smo puno posla tijekom par dana unutarsezonskog testa. Momčad je naporno radila na rješavanju problema,” rekao je Hondin šef Yusuke Hasegawa.

McLarenov trkači direktor Eric Boullier se nada da će McLaren napredovati u ostalim segmentima.

“Zadnjih nekoliko utrka bile su nepredvidljive za nas. Još uvijek nismo odradili vikend bez poteškoća. Honda radi na svojim problemima, a McLaren na poboljšanju ostalih dijelova da bi konačno oba bolida mogla završiti utrku,” izjavio je Boullier.

Za McLaren-Hondu je bitno da ovaj vikend oba vozača završe utrku, a bodovi su još uvijek daleko.

Izvor: GP1.hr