sport

McLaren za 2020. sprema promjene koncepta bolida i želi uhvatiti vodeću trojku

Momčad McLarena radi punom parom na svom bolidu za 2020. godinu, a plan je izmijeniti filozofiju dizajna bolida, s ciljem približavanja najboljim timovima.

Tijekom aktualne sezone društvo iz Wokinga napravilo je impresivne pomake i trenutno je na putu prema najboljem rezultatu u ovoj eri hibridnih V6 motora. McLaren drži četvrto mjesto konstruktorskog poretka, s lijepa 34 boda viška u odnosu na najbližeg pratitelja i svog dobavljača motora, momčad Renaulta.

Za bolid MCL34 još se uvijek pripremaju neke manje nadogradnje, ali šef momčadi Andreas Seidl poručuje da je McLaren svu pažnju usmjerio na sljedeću sezonu.

“Spremamo neke manje dijelove za sljedeće utrke, ali brinemo da momčad punim gasom radi na bolidu za 2020”, izjavio je Seidl te objasnio da za momčad nema smisla testirati neke dijelove na ovogodišnjem bolidu pa ih prenijeti u sljedeću godinu.

“I dalje imamo stvari na kojima radimo za ovogodišnji bolid. Pravila su prilično ista, tako da postoje stvari koje možete prenijeti u sljedeću godinu, ali to ne znači da razvijamo dijelove za sljedeću godinu, a testiramo ih na ovom bolidu.”

“Ne bih rekao da je radikalan, ali s obzirom na zaostatak koji imamo za najboljim bolidima, pokušavamo napraviti veliki ili barem pristojni korak naprijed, koji podrazumijeva određene promjene u konceptu našeg bolida”, rekao je Seidl.

Na posljednjoj utrci u Japanu Carlos Sainz osvojio je jako dobro peto mjesto i dodatno učvrstio prednost McLarena pred Renaultom. Francuzima nije pomogla niti činjenica da su imali dva bolida u Top 10.

“Sretan sam jer smo uspjeli ponovno povećati prednost pred konkurentima i mislim da je to bio trend na posljednje tri ili četiri utrke. Jasno je da imamo četvrti najbrži bolid. Mislim da imamo sve u svojim rukama. Osiguramo li to četvrto mjesto na kraju sezone, bit će to veliki uspjeh za nas kao momčad, a u isto vrijeme važno je punim gasom raditi na bolidu za sljedeću godinu i onda napraviti novi iskorak”, rekao je šef McLarenove momčadi.

Izvor: GP1.hr