sport

Melbourne diže sampouzdanje Toro Rossu

VN Australije bila je teška utrka, ako je vjerovati Carlosu Sainzu koji kaže kako je oduševljen činjenicom da su oba bolida Toro Rossa stigla do cilja.

Sainz je utrku završio na osmom mjestu, a njegov momčadski kolega Daniil Kvjat odmah iza njega. Doduše, oba bolida bila su krug iza vodećeg.

“Naravno, s bolidima nove generacije nismo znali što očekivati. Ali završiti osmi je dosta dobar rezultat,” kaže Sainz koji nije bio najzadovoljniji kada su izgubli sedmo mjesto od Sergija Pereza.

“Šteta da smo odmah nakon pitstopa izgubili mjesto od Pereza. Mučio sam se nakon što sam morao pustiti Daniila i dva Mercedesa jer je temperatura mojih guma pala. Trebalo mi je vremena da se vratim u ritam. Prema kraju utrke postajao sam sve brži i sustizao sam Force Indiju. Došao sam blizu da ga prestignem. Da je bio još koji krug do kraja, pokušao bih,” dodao je Sainz.

Šef momčadi iz Faenze, Franz Tost, slaže se sa analizom utrke svoga vozača.

“Perez je vozio solidnu utrku. Prestigao je Carlosa i Daniila i tako završio ispred nas. Mislim da smo ga mogli uhvatiti. Na kraju utrke se Carlos dosta približio Force Indiji na sedmom mjestu. Ali zbog plavih zastava za vodeće bolide izgubio je kontakt. Nakon toga nije ostalo krugova da proba prestići Meksikanca.”

“Ovaj trkaći vikend je bio definitivno jedna poticaj u samopouzdanju za cijelu momčad. Oba bolida smo doveli u Q3 i imamo dvostruko završavanje u bodovima i to je jako dobar početak. Sada moramo osigurati da nastavimo ovako,” rekao je Tost.

Izvor: GP1.hr