Vijesti

Mercedes-Benz GLA i nova C-klasa od sada i na hrvatskom tržištu

Star Import, novi zastupnik marke Mercede-Benz za Hrvatsku, je hrvatskim novinarima predstavio Mercedes-Benz GLA i novu C-klasu i time označio početak prodaje na našem tržitu.

Nova C-klasa je 95 mm dulja i 40 mm šira od prethodne, čime je povećana udobnost te omogućena ugradnja brojnih sustava koji su do sada bili rezervirani za veće premium modele poput E i S klase. Mercedes-Benz IntelligentDrive implemetiran je u novu C klasu, a AttentionAssist i CollisionPreventionAssist Plus sustavi postali su dio serijske opreme. Unatoč povećanju dimenzija, zahvaljujući konceptu “laganog” dizajna, smanjena je težina automobila i do 100 kilograma, a uz izvrsnu aerodinamiku i nove, još ekonomičnije motore, C-klasa osigurava izvrsne vozne performanse, a kupac može odabrati i zračni ovjes Airmatic koji pruža savršen osjećaj vožnje, visoki stupanj udobnosti te okretno i lako upravljanje.

Zanimljivost je i da će od 2014. godine C-klasa biti jedini model Mercedes-Benza koji će se proizvoditi na čak četiri kontinenta. Osim iz pogona u njemačkom Bremenu Mercedes-Benz C-klasa će se proizvoditi u južnoafričkom East Londonu, kineskom Pekingu i američkoj Tuscaloosi.

GLA je peti SUV u liniji Mercedes-Benz vozila i prvi je Mercedes-Benz SUV koji će biti opcionalno dostupan s novom generacijom 4MATIC stalnog pogona na sva četiri kotača, s potpuno varijabilnim okretnim momentom. Opsežne mogućnosti individualizacije uključuju tri linije opreme “Style”, “Urban” i ”AMG Line”, zatim pakete “Night” i “Exclusive” uz mogućnost ugradnje dodatne opreme.

Dimenzije GLA iznose  4.420 mm u dužinu, uz širinu od 1.800 mm, te visinu od 1.500 mm. Na tragu A klase, kao polaznog modela, GLA je koristio novu modularnu NGCC platformu (New GenerationCompactCars) i može se pohvaliti koeficijentom otpora zraka od svega 0,29.

Novim GLA 45 AMG Mercedes-Benz šalje dinamičnu poruku u rastućem segmentu kompaktnih SUV modela. Kombinacija imena AMG, moćnog i prepoznatljivog dizajna, te superiorne snage i voznih osobina je jedinstvena. GLA 45 AMG može se pohvaliti najmoćnijim četverocilindrični motorom serijske proizvodnje na svijetu snage 265 kW (360 KS) i 450 Nm okretnog momenta. Uz potrošnju goriva od 7,5 litara na 100 kilometara te emisiju CO2 od 175 g/km usklađenu s EU6 normama emisije, GLA 45 AMG još jednom pokazuje da maksimalne performanse kod Mercedes– AMG–a ne moraju negativno utjecati na okoliš.