sport

Mercedes: Moramo povećati prednost

Lewis Hamilton, Mercedes media

Mercedesov tehnički direktor, Paddy Lowe, vjeruje da će VN Španjolske pokazati pravu prednost njegove momčadi. Mercedes je ove godine pobijedio u svakoj utrci s više od 20 sekundi prednosti u odnosu na najbližeg pratitelja a za europski dio sezone spremili su mnoštvo nadogradnji za svoj W05.

“Velika stanka omogućava rad na bolidima te vam daje priliku da donesete više novih dijelova nego što bi to učinili između neka druga dva trkaća vikenda. Barcelona je, već klasično, mjesto gdje sve ekipe donose bitne nadogradnje te ćemo vidjeti mnoštvo promjena u pitlaneu. Staza je vrlo zahtjevna za bolide: nedvojbeno traži najbolju kombinaciju snage, ponašanja i aerodinamike. Često se kaže da će bolid koji je dobar u Barceloni biti dobar u cijeloj sezoni, tako da se radujemo vidjeti gdje stojimo s obzirom na ostale. Ne obaziremo se na to da smo imali vrlo dobar bolid u uvodnim utrkama, naš cilj je biti bolji u razvoju od naših rivala i povećati naše vodstvo u oba prvenstva.”

Mercedesov Toto Wolff kaže da će Mercedes na sve načine pokušati povećati svoju prednost.

“Već smo vidjeli da protivnici naporno rade kako bi smanjili zaostatak. Imamo jak mentalitet i moramo odgovoriti na to i učiniti još bolji posao. Kao i ostale momčadi, i mi ćemo doći s poboljšanjima u Barcelonu. Naš cilj mora biti povećanje prednosti koju smo imali u Kini. Ali, najvažnije, idućoj utrci pristupamo kao prvoj jer znamo da je sezona duga i da se svašta može dogoditi.”

Izvor: GP1.hr