sport

Mercedes: Moramo razmotriti Alonsa

Mercedesov šef, Toto Wolff, priznao je da razmatraju Fernanda Alonsa kao kandidata za upražnjeno mjesto nakon odlaska Nice Rosberga te dodaje kako bi htjeli pronaći vozača istog kalibra kakvog je Lewis Hamilton.

Momčad iz Brackleyja nema nimalo lak posao. Rosbergova odluka došla je potpuno neočekivano, a sada moraju pronaći vozača kada ih većina ima ugovor za iduću sezonu.

Alonso je navodno jedan od vozača koji su u užem krugu kandidata, ali su iz McLarena već ranije najavili kako Španjolac ostaje u Wokingu. Međutim, izgleda kako je dvostruki svjetski prvak poželjna akvizicija uz Hamiltona.

“Morate razmotriti Fernanda. On je vozač kojeg iznimno poštujem. On kombinira talent, brzinu i iskustvo, sve to troje. Ali on je pod ugovorom s McLarenom trenutno i moramo razmotriti sve opcije,” rekao je Wolff za Sky Sports.

Iako je Alonso favorit za Mercedes u pogledu sigurnog donošenja dobrih rezultata, izgleda kako njemačka momčad ipak s oprezom razmatra takvu opciju.

Ponajviše zbog teškog odnosa s Hamiltonom nakon 2007. kada su bili momčadski kolege. Međutim, Alonso je još uvijek među kandidatima, ali izgleda kako su veći favoriti od njega Pascal Wehrlein i Valtteri Bottas.

U jednu je stvar Wolff siguran, a to je da žele pronaći vozača koji će se utrkivati s Hamiltonom, a ne pronaći vozača ‘broj dva’ koji će samo pratiti Britanca.

“Održavat ćemo sustav kakav smo imali. Uvijek ćemo htjeti isti status za oba vozača – dati im jednaku priliku. To smo dužni navijačima i sebi. Ne možete imati nejednak odnos odmah na početku. To ne želimo gledati,” dodao je Wolff.

Izvor: GP1.hr