sport

Mercedes ne želi Vettela i Alonsa?

Mercedes se ne želi umiješati u borbu za Sebastiana Vettela i Fernanda Alonsa i tako oslabiti protivničke momčadi, rekao je šef momčadi, Toto Wolff.

Sve momčadi osim Saubera i Manora su potvrdile svoje vozačke postave prije nego je Nico Rosberg osvojio naslov i obznanio umirovljenje iz sporta, a onda je šokirao svojom odlukom i još jednom ‘zapalio’ vozačko tržište.

Upitan u vezi mamljenja Vettela i Alonsa iz protivničkih momčadi, Wolff je rekao kako to nije na njegovom dnevnom redu.

“Nije mi namjera umješati se u unutarnje poslove Ferrarija. Nisam siguran želi li Sebastian uopće doći u naš tim. Ista situacija je i s Fernandom. Što bi Ferrari i McLaren bez njih u prosincu. Situacija s Valtterijem i Williamsom je ista također, i ta mi se opcija zapravo najmanje sviđa. Mobitel mi neprestano zvoni od petka. Zvali su me svi osim Kimija i Daniila, i pretpostavljam da je to tako jer oni nemaju moj broj. Čak me i Pastor Maldonado zvao,” rekao je Wolff.

Mercedesovi mladi vozači, Pascal Wehrlein i Esteban Ocon, su sakupili određeno iskustvo u 2016. Esteban je potpisao za Force Indiju, a Pascal je prvi kandidat za mjesto u Sauberu. Wolff je dodao kako je potpisivanje jednog od njih kao “vozača broj dva” također opcija, pogotovo zbog prijašnjeg odnosa na relaciji Rosberg-Hamilton, ali ga ta opcija nezadovoljava.

“Prva i primarna zadaća je odrediti vozača broj jedan i vozača broj dva, baš kao što je to imao Ferrari u vrijeme Michaela i Masse. Bitno je imati vozača koji donosi bodove za ekipu. Druga zadaća je promovirati vozače poput Wehrleina i Ocona, baš kao što je situacija s Maxom Verstappenom u Red Bullu i Stoffelom Vandoorneom u McLarenu. Treća zadaća je što prije pronaći top vozača za momčad. U ponedjeljak ću biti u Brackleyu i imat ću sastanak s Ronom Meadowsom, Andrewom Shovlinom i grupom naših vodećih inženjera kako bi pronašli najbolje rješenje za momčad. Imamo uzbudljivih izazova. Iako smo pobijedili na 19 utrka ovo je bila vrlo teška sezona za nas, puna poteškoća i prepreka,” zaključio je Wolff.

Izvor: GP1.hr