sport

Mercedes poslao ponudu za Bottasa?

Mercedes je poslao ponudu za Williamsovog vozača Valtterija Bottasa, navodi nekoliko britanskih medija.

BBC i Sky Sports tvrde da je Bottas prvi na listi kandidata koji bi mogao preuzeti mjesto Nice Rosberga.

”Wolff je Williamsu prišao s ponudom da će im znantno smanjiti cijenu motora (za oko 10 milijuna eura), što je duplo manje od sadašnje cijene. Uvjet za to je puštanje Bottasa u Mercedes,” prenosi BBC.

Najveća prepreka je da je Finac vrlo važan čimbenik za Williams. Jedna od tih prepreka je dovođenje mladog i neiskusnog Lancea Strolla, koji će se oslanjati na Valtterijevo iskustvo i gdje bi mu na neki način Bottas bio mentor. Druga prepreka je to da nekoliko različitih Williamsovih sponzora uključujući i Martini, zahtijeva jednog ‘starijeg’ i iskusnijeg vozača koji bi pomogao za promotivne svrhe.

Mercedes je nedavno izjavio kako neće raskidati nikakve važeće ugovore uključujući i Bottasov, pa se pretpostavlja u slučaju da dođe do dogovora, Mercedesova ponuda biti će više nego zadovoljavajuća za Williams. Mercedesov šef Toto Wolff vrlo je blizak Frank i Claire Williams jer je jedno vrijeme imao određeni dioničarski udio u Williamsu te, kao jedna od ključnih stvari, Wolff je Bottasov menadžer.

Izgleda kako će Fernando Alonso ostati u McLaren Hondi do kraja 2017., jer neće dobiti izlaznu klauzulu. Pascal Wherlein tako bi ostao kao alternativna opcija u slučaju da pregovori s Bottasom ne uspiju.

Williams je odbio komentirati bilo kakve tvrdnje o prelasku njihovog vozača u Mercedes.

Izvor: GP1.hr