sport

Mercedes s najnovijom konfiguracijom motora u Australiji

Iz Mercedesa su potvrdili da na VN Australije dolaze s najnovijom konfiguracijom motora. Tako će poboljšani Mercedesov motor dobiti sve momčadi koje koriste njihove motore.

Špekulacije su govorile kako Mercedes neće još koristiti najnoviju konfiguraciju motora zbog problema s pouzdanošću, ali izgleda kako je njemačka momčad uspjela ukloniti sve probleme vrlo brzo. Iz Mercedesa su odbacili tvrdnje o problemu s pouzdanošću, a potvrđeno je da su najnoviju verziju motora, Lewis Hamilton i Valtteri Bottas testirali u drugom tjednu predsezonskog testa u Barceloni.

Mercedes je napravio velike promjene na motoru za ovu sezonu. Navodno novi Mercedesov motor ima 70 konjskih snaga više u odnosu na prošlogodišnji. Još uvijek se ne zna točno, ali pretpostavlja se da je prošlogodišnji Mercedesov motor krajem sezone razvijao oko 950 konjskih snaga. Ako su točni podaci o dodatnih 70 ‘konja’ u novoj verziji motora, Mercedes je možda prva momčad koja je probila magičnu granicu od 1000 konjskih snaga.

Međutim, na testiranju Mercedes nije pokazao tako impresivna vremena. Kako se čini, njemačka momčad nije vozila ni približno punom snagom na testiranju. To može biti jedan od razloga zašto je Ferrari izgledao toliko brže na testiranju. Talijanska momčad koristila je samo jednu pogonsku jedinicu tijekom cijela dva tjedna testiranja.

Jednako tako, moguće je da Mercedes još uvijek nije siguran u svoju posljednju verziju motora. Moglo bi proći i do nekoliko utrka dok Mercedes ne ‘odvrne’ svoj motor na punu snagu.

Izvor: GP1.hr