sport

Mercedesovi motor nisu ‘papreni’ nakon kvara u Maleziji

Mercedesov šef, Toto Wolff, otkrio je da motori njegove momčadi više ne rade tako papreno u Japanu kako bi radili inače. Njemački proizvođač se na to odlučio kao mjeru protiv ponavljanja kvara iz Malezije.

Mercedes je morao nekako reagirati nakon neočekivanog kvara na motoru Lewisa Hamiltona, dok je sigurno držao vodstvo na Sepangu.

Njemački proizvođač je potvrdio da je došlo do kvara na ležaju koji spaja klipnjaču i radilicu nakon što je Andy Cowell, glavni čovjek za razvoj motora, proveo temeljitu istragu u Brixworthu.

“U tjedan dana ne možete u potpunosti otkriti sve uzroke problema. Probali smo se zato osigurati s nekoliko mjera koje ne mogu komentirati, ali nam one daje ultimativnu garanciju da smo sutra sigurni. Situacija nije jednostavna. Proveli smo sigurnosnu mjeru u kojoj možda nećemo voziti tako ‘papreno’ kao inače, i još uvijek ne znamo da li će ovo zapravo zaštititi motor. To će utjecati na vrijeme kruga tijekom utrke iako taj deficit nije velik kao onaj u kvalifikacijama,” rekao je Wolff.

Austrijanac je potvrdio da su Cowell i njegov tim forenzički rastavili Hamiltonov motor kako bi otkrili što je točno izazvalo kvar.

“Imamo svakodnevnu prezentaciju o tome gdje su s analizom pogonske jedinice koja je u dijelovima i svaki dio se analizira. Također smo pregledavali i ostale motore kako bi pronašli eventualni zajedničku neispravnost. Postoje određeni dijelovi koje tražimo trenutno kako bi otkrili korijen problema, ali tek su tri dana od kada su dobili motor. Cowell i njegov tim rade naporno. Dobivam e-mailove u sitnim noćnim satima od njega,” dodao je Wolff.

Izvor: GP1.hr