sport

Mercedesovi vozači ne žele timskog psihologa

Nico Rosberg, Lewis Hamilton

Lewis Hamilton odbacio je mogućnost savjetovanja s novim Mercedesovim psihologom. Dr. Ceri Evans, koji je također radio i s ragbi reprezentacijom Novog Zelanda, viđen je u Mercedesovoj garaži u Kini a ovoga vikenda mogao bi posjetiti i Barcelonu. Izvještaji navode da se Evans fokusirao na performanse inženjera i mehaničara, ali ne i vozača Hamiltona i Rosberga. Uoči VN Španjolske, pobjednik zadnje tri utrke bio je upitan želi li raditi sa psihologom kako bi se poboljšao.

“Nikada. Nikada ga nisam trebao niti ću ga ikada imati. O tome nećemo više pričati osim ako poludim”, inzistirao je Britanac.

Hamilton je dodao da Evans u Kini nije imao nikakvog utjecaja na njega. Osim njega, usluge psihologa nema namjeru koristiti ni njegov momčadski kolega Nico Rosberg, koji u slučaju Hamiltonove pobjede ovog vikenda gubi svoje vodeće mjesto u prvenstvu.

“Nastavit ću s onim što radim. Ono što ja trebam je normalan vikend. U zadnje vrijeme nisam imao takav a kada ga budem imao tada mogu promijeniti situaciju.”

Izvor: GP1.hr