sport

Mercedesovi vozači zabrinuti potrošnjom guma

By Vedran Kristić

Hamilton i Rosberg

Iako su Mercedesovi vozači odvezli najbrža vremena na prvom, a potom i na drugom slobodnom treningu, pojavio se problem izražene degradacije stražnjih guma. I dok je u Melbourneu Mercedes imao prednost od pola sekunde na 2. slobodnom treningu, prednost koju je Rosberg danas ostvario nad trećeplasiranim iznosi svega 0.061 sekundu, odnosno samo dvije desetinke nad Massom koji je završio na 6. mjestu. Podjednako važno, ni Hamilton ni Rosberg nisu uspjeli voziti dugo koliko su to uspjeli vozači Ferrarija i Red Bulla na bržoj ali manje trajnoj srednje tvrdoj gumi, mekšoj komponenti od dvije ponuđene za ovaj vikend.

“Uvjeti su vrlo teški. Nismo očekivali tako veliku degradaciju. To je velik izazov. Bit će mnogo različitih strategija tako da je sve moguće. Nismo fokusirani na potrošnju goriva već samo na gume”, rekao je Rosberg za Sky Sports.

Hamilton se slaže da su temperatura zraka i staze imali nepovoljan utjecaj na potrošnju guma, koja je bila daleko od idealne.

“Prevruće je. U ovim uvjetima gume nisu funkcionirale dobro, iako se radilo o srednje tvrdim i tvrdim gumama. Ali svima je isto”, rekao je Hamilton.

Iako se na prvu čini da su Ferrari i Red Bull smanjili zaostatak za Mercedesom, Hamilton nema ništa protiv izazova koji ga čeka.

“Ne gledam vremena od petka, ali dobro je da su svi blizu. Bitno je ono što će se dogoditi sutra.”

Izvor: GP1.hr