Vijesti

MINI – 54 godine uživanja u životu

Rođenje MINI-a prije 54 godine označilo je početak jedne od najspektakularnijih priča automobilske industrije. Mali automobil kreiran od strane legendarnog dizajnera Aleca Issigonisa oduševio je svijet svojom kreativnom izvedbom unutrašnjeg uređenja koja je omogućavala maksimalnu iskoristivost prostora za putnike i prtljagu, bez narušavanja kompaktnih proporcija ovog malog revolucionara.

MINI je bio istinski pionir dizajnerskog smjera koji je odredio mnoge ostale generacije malih automobila, a poprečno postavljeni motor, pogon na prednje kotače i kotači smješteni u same kuteve vozila ostaju dijelom MINI-evog genetskog koda i danas.

Njegove sportske predispozicije vrlo brzo su otkrile i njegov pobjednički karakter na trkačim stazama diljem svijeta. Nakon što je i treći put pobijedio na reliju Monte Carlo svjetska javnost nije mogla prestati brujati o malom, skromnom vozilu koje bez problema pobjeđuje svoju mnogo veću i razvikaniju konkurenciju. Legenda je rođena, a povezanost marke MINI, utrka i sporta neće nikada prestati.

Danas MINI u svojoj ponudi ima modele kojima naglašava način života promoviran na Havajiima, američkoj pedesetoj državi, koja je priznata upravo u vrijeme predstavljanja današnjeg automobilskog klasika. Taj slobodni duh i životni stil “jahača valova” s Havaja, nikoga u svijetu nije ostavio ravnodušnim, jednako kao i mali legendarni automobil i ta povezanost se nastavlja više od pedeset godina.

Za primjer, MINI Countryman je privukao veliki broj klijenata na Havajima od svog lansiranja prije dvije godine. Uz standardne krovne nosače koji omogućuju lako montiranje daske za surfanje, nudi još jednu korisnu modernu značajku: sustav pogona na sve kotače ALL4 koju dijeli s najnovijm modelom MINI Paceman. Zahvaljujući preciznoj distribuciji snage na sva četiri kotača, MINI Countryman i Paceman nude izvrsnu stabilnost i kontrolu koja do izražaja dolazi na pijesku, asfaltu i uspinjanju na planinske vrhove. Uz moderne motore i napredne tehnologije čine MINI neustrašivim istraživačem I najboljim partnerom za savršeno uživanje u vožnji.

Tags: